Šta je to MEDEX.EMIS?

Dizajnirana od strane doktora za doktore, platforma MEDEX.EMIS je kreirana sa ciljem podizanja sistema upravljanja poliklinikama na viši nivo. Sistem nudi svestrana i jednostavna rješenja za upravljanje rada liječnika i profesionalnih pružatelja zdravstvenih usluga, omogućavajući im da s lakoćom upravljaju podatcima i vode brigu o novim pacijentima koji se uvijek vraćaju, istovremeno osiguravajući rast i uspjeh njihove poliklinike ili privatne prakse.

MEDEX.EMIS omogućuje preciznu i sveobuhvatnu uslugu kroz intuitivna i jednostavna rješenja. Istovremeno, omogućava pacijentima on-line zakazivanje pregleda i pristup njihovim medicinskim podatcima bilo kada i bilo gdje.

Osigurajte uspjeh svoje poliklinike

Ovaj intuitivni i "user-friendly" klinički sistem više je nego samo alat koji će Vam pomoći u upravljanju Vašom poliklinikom ili medicinskom praksom. Sistem pomaže u osiguravanju uspjeha Vaše djelatnosti omogućavajući Vam da stvorite robusno i pouzdano prisustvo na Internetu bez dodatnih troškova. Pri tome, možete kreirati i dijeliti blogove, slike i video zapise sa korisnicima i Vašim pacijentima.

Jedna od ključnih prednosti ovog sistema je da Vaši pacijenti mogu sami zakazati preglede putem svog vlastitog mini sajta u okviru sistema MEDEX.EMIS, ili pak putem Vaše postojeće web stranice.

Pružite vrhunske zdravstvene usluge bilo gdje i bilo kada

Pomoću sistema MEDEX.EMIS možete pristupiti podacima o pacijentu kad god i gdje god se nalazili. Informacije o svojim pacijentima možete pregledati na svim uređajima, bilo na Vašem stolnom računaru, tabletu ili pametnom telefonu. To Vam omogućava pružanje medicinske pomoći koja je potrebna Vašim pacijentima bez obzira na vrijeme ili Vašu lokaciju. S njima također možete lako komunicirati putem video poziva ili chat-a.

Budite sigurni da su podaci o Vašem pacijentu i praksi u potpunosti zaštićeni i sigurni. MEDEX.EMIS koristi sofisticiranu tehnologiju zaštite podataka i integriteta sistema, uključujući enkriptiranu mrežnu komunikaciju putem naprednog SSL protokola.

Pojednostavite svoju praksu i poboljšajte kvalitet usluga

Napravite prvi korak ka revoluciji Vaše prakse upotrebom sistema MEDEX.EMIS. Ovim kliničkim softverom drmatično unapređujete svoje poslovanje, uz istovremeno značajno smanjenje ukupnih troškova.

Istovremeno, povećava se vidljivost a samim tim i konkurentnost Vaše poliklinike ili medicinske prakse. Možete efikasno izbjeći i smanjiti greške zahvaljujući EMIS-ovoj integraciji sa sveobuhvatnom bazom podataka o bolestima (MKB-10) i lijekovima (ATK), pružajući Vam vrijedne informacije o interakcijama lijekova, alergija i lijekova u stvarnom vremenu.

Digitalizirajte svoju praksu

MEDEX.EMIS čini zdravstvenu zaštitu pametnijom i praktičnijom. Omogućuje Vam brži i lakši pristup informacijama koje želite i trebate, poput cjelovite evidencije pacijenta i historije bolesti. To Vam omogućava donošenje boljih i pravovremenih odluka, doprinoseći poboljšanju zdravlja i dobrobiti Vaših pacijenata.

Digitalizacija Vaše prakse čini efikasnije i organizovanije radno mjesto svakog uposlenika. Iz svog ureda uklanjate papire, što ne samo da smanjuje nered već je i isplativije i sigurnije za okoliš. Za više informacija, pročitajte naš post 'Razotkrivamo pet mitova o online booking-u'.

Pristupite bazi podataka o lijekovima bilo kada

Uz MEDEX.EMIS možete 24/7 imati pristup bazi podataka o lijekovima, koja Vam pomaže spriječiti da napravite greške u tretmanima. Omogućuje Vam otkrivanje potencijalnih kontradikcija lijekova, osiguravajući da Vaši pacijenti nisu alergični na lijek koji propisujete. To će rezultirati poboljšanim ishodima tretmana pacijenta.

Brzo i jednostavno rezerviranje i upravljanje pregledima

MEDEX.EMIS portal za pružatelje medicinskih usluga omogućava brzo i jednostavno upravljanje rezervacijama termina pacijenta, uključujući napredni interaktivni modul sa grafičkim prikazom rasporeda.

MEDEX.EMIS modul za zakazivanje termina radi 24/7 kako bi se povećala efikasnost i konkurentnost Vaše prakse. Nudi brzu, dosljednu i korisničku podršku koja pružateljima medicinskih usluga i pacijentima olakšava planiranje, pregled i upravljanje zakazanim terminima pregleda. Iako je u pitanju veoma kompleksna tehnolgija, rad sa modulom je interaktivan i veoma jednostavan.

Kada se zakaže termin, sistem će automatski poslati potvrdu na Vašu e-mail adresu, kao i na (opcionalno) mobilni telefon. Također, poslat će jednu potvrdu i Vašem pacijentu. Ako koristite aplikaciju kalendara, kao što su Google, Outlook, iCloud ili Office 365, MEDEX.EMIS će je automatski ažurirati tako da nećete propustiti nijedan zakazani termin. Sistem Vam daje i mogućnost slanja prilagođenih poruka potvrde na e-poštu ili SMS Vašeg pacijenta.

Prednosti za pacijente

Budući da su i nama zadovoljstvo i dobrobit pacijenta od presudne važnosti, osiguravamo da MEDEX.EMIS dizajniramo na način koji će im olakšati dobivanje medicinskih usluga i rješenja koja su im potrebna.

Kada pacijenti i pružaoci zdravstvenih usluga usko surađuju, postižu se najbolji rezultati. Internetski portal za pacijente promovira angažman pacijenta, osiguravajući da će pacijenti dobiti brz i efikasan tretman. Omogućava im brz pristup i upravljanje zdravstvenim kartonima te dobivanje podataka koji su im potrebni.

Osim toga, Vaši pacijenti mogu uživati ​​i u sljedećim prednostima:

 • rezervisati termine putem Interneta,
 • popuniti detaljan profil koji će klinici pomoći da saznaju više o njihovoj društvenoj i porodičnoj historiji,
 • pogledati listu predstojećih planiranih pregleda,
 • pregledati i isprintati recepte, preglede, imunizacije,
 • pristupiti nalazima liječnika iz prethodnih posjeta,
 • primati personalizirane poruke, članke i podsjetnike od svojih zdravstvenih radnika,
 • povezati medicinsku evidenciju članova porodice sa njihovom.

Portal za pacijente

Kao pružatelj usluga, morate opremiti svoje pacijente alatima koji su im potrebni kako bi im pomogli uštedjeti vrijeme i bolje se brinuti o svom zdravlju. To će Vam pomoći da zadobijete povjerenje svojih pacijenata, što podstiče bolju usklađenost s njihove strane.

Pomoću sistema MEDEX.EMIS možete pomoći svojim pacijentima da preuzmu aktivnu ulogu u praćenju i upravljanju svojim zdravljem. Putem portala za pacijente Vaši pacijenti mogu sigurno pristupiti detaljima svojih posjeta, lijekova i konsultacija. Oni također mogu rezervirati svoje termine i postaviti bilo kakav upit prijemnom odjelu Vaše poliklinike.

Uvijek imajte na umu da zadovoljstvo pacijenta ne završava liječenjem njihovog medicinskog problema. Umjesto toga, to uključuje cijelo njihovo putovanje, od trenutka kada rezervišu svoj pregled do dana kada posjete Vašu kliniku radi daljnjeg pregleda. Izgradnjom boljeg angažmana pacijenata možete osigurati njihovo trajno zadovoljstvo, što može rezultirati i boljim ishodima njihovog liječenja.

Video konsultacije

MEDEX.EMIS opcionalno omogućuje on-line video konsultacije Vaših doktora sa pacijentima. Ta usluga ne samo da unapređuje Vaš rad, nego postaje i mandatorna u situaciji pandemije uzrokovane virusom COVID-19.

EMIS telemedicina

Omogućite on-line medicinske konsultacije

Upoznajte svoje pacijente na Internetu putem video konsultacija i omogućite direktnu dvosmjernu on-line komunikaciju. Razgovarajte o njihovim zdravstvenim problemima i uspostavite planove liječenja na daljinu, koristeći našu sigurnosnu video Zoom integraciju.

Naš modul 'Telemedicina' nudi dodatnu sigurnost i privatnost, omogućavajući Vam zaključavanje video poziva tokom rasprave o osjetljivim podacima o pacijentu.

Kako sistem radi?

Pacijenti zakazuju termin za video konsultacije s jednim od Vaših doktora putem prijavnog obrasca na našoj web stranici. Zatim, 10 minuta prije konsultacije, SMS-om i e-poštom dobivaju link za povezivanje s doktorom za video konsultacije, koji je također obaviješten o tome.

Automatsko kreiranje izdatih računa (faktura)

Modul "Fakturisanje" je specijalno dizajniran za potrebe poliklinika i u potpunosti automatizira proces knjiženja izdatih računa.

Između ostalog, modul omogućuje jednostavno kreiranje novih faktura za usluge koje su izvršene pacijentima i njihovo arhiviranje i štampanje na lokalni printer. Implementirana je i funkcionalnost za pretvaranje u pdf format, kao i odgovarajuća analitika za brzi uvid u financijsko stanje izdatih računa svakog pojedinačnog pacijenta.

Modul je u potpunosti integriran sa ostalim komponentama sistema tako da omogućuje pretraživanje baze pacijenata i postojećih usluga sa automatskim popunjavanjem njihovih cijena.

EMIS fakturisanje


Sigurnost

Sistem MEDEX.EMIS ulaže sve raspoložive resurse kako bi se osigurala sigurnost Vaših podataka. Vaši su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, iskrivljenja odnosno krivotvorenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa ili neovlaštenog izdavanja.

Za više detalja o našoj politici zaštite privatnosti kliknite ovdje.

Reports & Analytics Data

MEDEX.EMIS Vam pomaže da bolje razumijete svoju praksu. Dolazi s nizom alata za izvještavanje i analitiku koji Vam omogućavaju da procijenite spremnost i sposobnost Vaše klinike i svih njenih aktera pojedinačno da odgovori na potrebe Vaših pacijenata.

Analizirajte zdravlje svojih pacijenata

Pregledajte izvještaje o zakazanim pregledima Vaših pacijenata, prekidu bolesti, upotrebi lijekova, naplatama, potraživanjima i demografskim podacima o pacijentima, među ostalim. Ovi izvještaji dolaze sa statističkim podatcima i interaktivnim grafikonima koji se jednostavno i lako razumiju.

Pratite učinak svog osoblja

Vitalno je pratiti rad svakog pojedinca i osoblja u cjelini kako biste osigurali da Vaši pacijenti dobivaju samo najbolje usluge iz Vaše klinike. Srećom, ovo je nešto u čemu vam MEDEX.EMIS može pomoći. Ovaj sistem upravljanja klinikom ima intuitivnu nadzornu ploču i modul za izvještavanje koji Vam mogu pomoći da utvrdite koliko je aktivan i efikasan svaki član Vašeg osoblja.

U odjeljku za izvještaje možete vidjeti podatke o imenovanjima davatelja usluga, kao i njihove kliničke i financijske rezultate. Imate mogućnost pregleda ovih izvještaja ili na korisničkom sučelju sistema ili na Vašem poštanskom sandučiću, gdje se mogu automatski poslati.

Upravljanje poliklinikom

MEDEX.EMIS ima sve što je potrebno kako bi se osiguralo da se efikasno vodi Vaša poliklinika ili medicinska praksa. Pomaže u poboljšanju Vaše produktivnosti i profitabilnosti i omogućava Vam da:

 • potražite bilo kojeg pacijenta jednostavnim unosom njegovog imena, registracije ili telefonskog broja u sučelje,
 • pojedinosti o pacijentu pribavite bilo kada, bilo gdje i na bilo kojem uređaju (računaru, tabletu ili mobilnom uređaju),
 • smanjite unos podataka i smanjite klikove odabirom s popisa predložaka koje često koristite,
 • pristupite kliničkim, finansijskim podacima i podacima o zakazivanju u stvarnom vremenu,
 • pojednostavite tok rada pacijent,
 • dopustite svom osoblju da štampa račune i recepte za Vaše pacijente kako biste uštedjeli vrijeme i trud,
 • kreirate upozorenja, podsjetnike i liste obaveza za bolju efikasnost osoblja.

Svjesni smo da je svaka medicinska praksa jedinstvena. Zbog toga se brinemo da pružatelji medicinski usluga poput Vas mogu lako prilagoditi MEDEX.EMIS u skladu sa Vašim specifičnim potrebama i zahtjevima.

On-line web vidljivost

Internet je značajno promijenio način pretraživanja i dobivanja informacija. Danas sve više pacijenata koristi tražilice, poput Google-a ili Bing-a, kako bi pronašli liječnike koji im mogu pomoći. Procjenjuje se da 90% urbane populacije koristi Internet kako bi utvrdilo gdje mogu pronaći zdravstvene usluge koje su im potrebne.

Neki se ljekari i prakse oslanjaju na stranice agregatora kako bi pronašli pacijente. Međutim, iako se slažemo da ove web stranice mogu pomoći, postoje određeni nedostaci u njihovom korištenju. Na primjer, agregatori vam mogu naplatiti pretjerane naknade za svaki rezervirani pregled. Oni također imaju veću kontrolu nad klinikama i praksama koje pacijenti mogu vidjeti kada traže liječnike na mreži. Kad prestanete koristiti njihove usluge, broj termina za pacijente koje Vaša ordinacija prima može se brzo smanjiti.

Srećom, ovo je nešto o čemu ne morate brinuti s MEDEX.EMIS sistemom. Ovaj softver za upravljanje klinikama nudi cjelovita rješenja koja će Vašoj praksi dati poticaj. Pored prilagođenih EHR-a, upravljanja praksom i modula za rezervaciju pregleda koje nudi, MEDEX.EMIS vam takođe može pomoći da izgradite značajnije prisustvo na mreži.

MEDEX.EMIS nudi sveobuhvatno rješenje po narudžbi za uspostavljanje i jačanje vVše vidljivosti na mreži. Putem našeg softvera za upravljanje klinikama možete:

 • Automatski ažurirati Vaš raspored na osnovu on-line booking modula, a nakon što je sam pacijent zakazao svoj termin preko Interneta.
 • Izradititi prilagođenu profesionalnu web stranicu optimiziranu za pretraživače kako biste svojoj klinici ili praksi omogućili veću vidljivost na mreži.
 • Kreirati svoju web domenu i sadržaj koji će Vam pomoći da uspostavite svoj jedinstveni identitet brenda.
 • Direktno pružiti svojim pacijentima vjerodostojne i provjerene informacije. Uključite se i povežite sa svojim pacijentima kako biste mogli uspostaviti jači i trajniji odnos s njima.
 • Podijeliti korisne, edukativne, zanimljive videozapise, blogove i članke sa svojim pacijentima.
 • Brzo modificirati i ažurirati sadržaj svoje web stranice kad god zatrebate.

Sa sistemom MEDEX.EMIS možete uživati ​​u istaknutijem prisustvu na Internetu bez trajnog trošenja novca na popise web lokacija agregatora.

Postanite MEDEX.EMIS booking partner


Mi Vam možemo pomoći u nalaženju rješenja za sve aspekte poslovanja privatnih poliklinika i time Vas trajno osloboditi svih tehničkih briga i problema. Obratite nam se s povjerenjem!

MEDEX partner


Registracija i aktiviranje klinike je u potpunosti besplatno!