Šta je to on-line booking?

Budite dostupni. Budite raspoloživi. U današnjem brzom svijetu, ključ za privlačenje novih pacijenata - ili zadržavanje postojećih - je dostupnost.

Uvažavajući činjenicu da preko 40% pacijenata odlaze u drugu polikliniku ukoliko njihova uobičajena klinika nema dostupnost na Internetu, prelazak na MEDEX.EMIS sistem online rezervacija postaje očigledna opcija i daje novi podsticaj Vašim pacijentima da ostanu i dalje s Vama.

Dostupnost je ključ današnjeg uspjeha. Unaprijedite postojeći način rada Vaše klinike uz pomoću našeg integriranog sistema za online booking (rezervacije termina pregleda). Pacijenti mogu rezervisati pregled brzo i jednostavno putem vaše web stranice ili Facebook sistema kad god i gdje god žele 24/7. Statistika pokazuje da se danas preko 55% rezervacija termina pregleda obavlja online nakon redovnog radnog vremena, što našem online booking sistemu, koji nastavlja raditi i nakon što zatvorite vrata svoje poliklinike, pridonosi na sve većem značaju. Registracija i korištenje sistema je za pacijente u potpunosti besplatna!

Prednosti sistema online booking

Online booking sistema MEDEX.EMIS omogućuje Vašim pacijentima zakazivanje svojih pregleda u bilo koje vrijeme (24/7) i sa bilo kojeg mjesta. Pacijenti mogu online pregledati stručne profile svih Vaših doktora, utvrditi njihov raspored za svaki odabrani dan i pronaći slobodan termin koji im odgovara. U slučaju potrebe, mogu otkazati ranije zakazani termin ili izvršiti rezervaciju novog. Za više informacija, pročitajte naš post 'Razotkrivamo pet mitova o online booking-u'.

On-line booking dostupan 24/7

Sa sistemom MEDEX.EMIS Vaši pacijenti mogu rezervisti svoj pregled bilo kada i sa bilo kojeg mjesta, čime se smanjuje prosječno vrijeme zakazivanja na samo par jednostavnih klikova. Rezervacije se mogu obaviti putem Vaše web stranice ili Facebook profila.

Pregledajte svoj raspored u pokretu

Pogledajte svoj raspored u bilo kojem trenutku kako biste bili u toku i kad ste izvan Vaše klinike. Primajte trenutna obavještenja o novim rezervacijama putem email ili SMS poruka na svom mobitelu ili laptopu.

Prikažite dostupnost za sve doktore

Kreirajte pojedinačne profile za doktore svoje klinike.

Prikažite raspored svih doktora na jednom jednostavnom grafičkom planeru.

Smanjite propuštene termine

Automatizirajte email i SMS podsjetnike za svaku pojedinačnu rezervaciju. Naš napredni modul rasporeda optimizira zakazivanje termina na svima razumljiv način tako da se prazni termini lako uočavaju i popunjavaju.

Savremena informatička rješenja

Sistem MEDEX.EMIS koristi najsavremenije informacione tehnologije i razvijen je u skladu s najvišim standardima u oblasti sigurnosti i zaštite radnih podataka.

Uspjeh 100% zagarantovan

Brojne poliklinike i privatne ordinacije koje već koriste naš sistem potvrđuju da se uz pomoć dokazano efektnog sistema MEDEX.EMIS obezbjeđuje veliko unapređenje rada i ostvaruju značajne uštede.


Napredni booking sistem

Naš interaktivni booking modul dramatično unapređuje management termina pregleda pacijenata. Pored standardnog tabelarnog načina rada, modul omogućuje i grafički prikaz koji je u potpunosti interaktivan i koji sadrži sve funkcije koje su od značaja za kreiranje i modifikacije termina pregleda (kreiranje novog termina, pomjeranje, promjena detalja, brisanje). Za razliku od sličnih rješenja koja prikazuju raspored samo jednog doktora, važno je naglasiti da naš modul omnogućuje istovremen rada sa svim doktorima poliklinike (multi/resource scheduling). Dnevni (horizontalni i vertikalni), trodnevni i mjesečni prikazi su omogućeni.

On-line booking: postupak za pacijente

Podatci potvrđuju da je preko 45% pacijenata koji zakažu pregled putem sistema MEDEX.EMIS upravo novi pacijenti koje ranije niste imali. To je veliki plus za Vašu polikliniku. Istovremeno, postojeći pacijenti novim sistemom dobivaju priliku da direktno pristupe svojim podatcima i ostvare direktnu komunikaciju s Vašem osobljem on-line. Time se stiče povjerenje i postiže zadovoljstvo kod pacijenata.

Trenutno su implementirana tri načina on-line zakazivanja pregleda, ali se sva tri svode na gotovo identičnu proceduru. Prva dva načina su obezbijeđena kroz sistem MEDEX.EMIS, dok je treći implementiran putem web stranica same poliklinike.

(1) Prvi način je da se klikne na link pod nazivom 'Booking' (nalazi se u gornjem horizontalnom izborniku, ali i na drugim mjestima), a zatim odabere klinika ili ordinacija sa izbornika.

Nakon prihvatanja odabira klinike, potrebno je izabrati doktor te klinike, datum pregleda, a zatim jedan od ponuđenih slobodnih termina za taj dan. Na kraju, potrebno je navesti ime i prezime, telefon i e-mail pošiljaoca.

(2) Drugi način je da se prvo klikne na izbornik 'Klinike', a zatim odabere neka od prikazanih poliklinika. Nakon prikaza detalja poliklinike, kliknuti na link 'Rezerviši termin' koji se prikazuje u donjem desnom uglu, a potom odabrati doktora i ostale detalje opisane u prethodnom paragrafu.

(3) Treći način je omogućen kroz link 'Rezerviši termin' koji je implementiran direktno na web stranice same poliklinike. Postupak zakazivanja pregleda je identičan prethodnom.

Napomena: nakon uspješnog slanja on-line rezervacije, osoblje klinike će Vas kontaktirati putem navedenog telefona i potvrditi termin Vaše rezervacije. Također, odmah nakon slanja Vaše rezervacije će vam sistem automatski poslati odgovarajući e-mail sa potvrdom o primitku Vaše rezervacije. U e-mailu će se navesti i broj tiketa koji je auotomatski kreiran za datu rezervaciju i kojeg možete koristiti u daljnjoj komunikaciji s poliklinikom.

Važno: e-mail kojeg navedete mora biti validan!

Potvrda o primitku nove rezervacije termina

Sistem MEDEX.EMIS koristi uobičajen metod za verifikaciju novih rezervacija. Postupak se sastoji u sljedećem:

 1. nakon što ste unijeli sve tražene podatke prilikom kreiranja on-line rezervacije pregleda, sistem automatski šalje e-mail na navedenu e-mail adresu sa naslovom "Potvrda o prijemu nove rezervacije pregleda",
 2. proslijeđeni e-mail morate otvoriti na uobičajen način,
 3. u tekstu e-maila se nalazi i odgovarajući link (poveznica) sa tekstom "kliknite ovdje" na kojeg trebate kliknuti,
 4. na taj način ćete automatski biti preusmjereni na sistem www.medex.emis, sa prikazom svih elemenata Vaše rezervacije.

Registracija

Ukoliko imate namjeru ponovo koristiti on-line booking, preporučuje se kreiranje Vašeg individualnog profila na sistemu (registracija). Postupak registracije novog korisnika je opisan na linku Registracija i ovdje ga nećemo ponavljati. Nakon uspješne registracije pristup Vašim podatcima, ukljućujući sve termine koji su rezervisani i zakazani, će Vam biti omogućen. U tom smislu je prvo potrebno prijaviti se na sistem. Postupak je sljedeći:

 1. prvo kliknemo na izbornik 'Prijava',
 2. nakon prikaza prijavne forme unesemo
 3. e-mail,
 4. pristupnu lozinku i
 5. na kraju kliknemo na 'Prijavi se'.

Registracijom i prijavom na sistem pacijenti dobivaju puno dodatnih mogućnosti. Postupak zakazivanja termina je mnogo lakši (ne moraju se unositi detalji), pacijenti imaju mogućnost slanja i primanja poruka i dokumenta od strane poliklinike, mogu provjeriti status svoje rezervacije, pregledati detalje svog profila i medicinskih zapisa itd. Također, bilo koji prethodno rezervisani termin mogu i otkazati on-line.

Lozinke

U slučaju da smo zaboravili pristupnu lozinku možemo kliknuti na link (poveznicu) 'Zaboravili ste svoju lozinku?'. U tom slučaju je potrebno prvo navesti korisničko ime, nakon čega će Vam sistem automatski poslati odgovarajući e-mail sa daljnjim informacijama.

Lozinka se nakon registracije u svakom trenutku može promijeniti. Postupak je da se prvo prijavimo na sistem, nakon čega nam se aktivira izbornik 'Profil' u gornjem desnom uglu. Nakon otvaranja profila, kliknemo na link (poveznicu) 'Promijenite Vašu lozinku' i unesemo novu lozinku po želji.

Napomena: pristupne lozinke su enkriptirane naprednim 256-bitnim algoritmom i nemoguće ih je spoznati. Zato u slučaju da smo lozinku zaboravili, možemo samo kreirati novu nakon odabira opcije 'Zaboravili ste svoju lozinku?'.

Sigurnost

Sistem MEDEX.EMIS ulaže sve raspoložive resurse kako bi se osigurala sigurnost Vaših podataka. Vaši su podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, iskrivljenja odnosno krivotvorenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa ili neovlaštenog izdavanja.

Za više detalja o našoj politici zaštite privatnosti kliknite ovdje.

Brzo skeniranje i on-line booking putem QR koda


 • Nudimo posebne QR kodove za on-line booking koji omogućavaju Vašim pacijentima da lako rezerviraju Vaše usluge skeniranjem kodova svojim mobilnim telefonima.

 • QR kodovi se mogu dodati na ulazna vrata ili prozore vaše poliklinike, tako da pacijenti mogu provjeriti vašu dostupnost u stvarnom vremenu i rezervisati Vaše usluge čak i nakon radnog vremena.

 • Preporučuje se dodavanje QR kodova u bilo koju od vaših marketinških kampanja. Na primjer, ako vaša poliklinika ima reklame u novinama ili elektronskim medijima, QR kodovi omogućuju čitateljima da provjere Vašu dostupnost i rezerviraju Vaše usluge u sekundi.
EMIS QR Code

Postanite MEDEX.EMIS booking partner


Mi Vam možemo pomoći u nalaženju rješenja za sve aspekte poslovanja privatnih poliklinika i time Vas trajno osloboditi svih tehničkih briga i problema. Obratite nam se s povjerenjem!

MEDEX partner


Registracija i aktiviranje klinike je u potpunosti besplatno!