Sedmi međunarodni kongres o tradicionalnoj, alternativnoj i klasičnoj medicini održan u hotelu "Radon Plaza" Sarajevo

Kongres je i ovaj put okupio eminentne stručnjake u oblastima tradicionalne, alternativne i klasične medicine.

Radon Plaza Sarajevo

MEDEX12. okt 2023

preuzeto sa:  "Dnevni Avaz", Sarajevo


Udruženje informoterapeuta i fitoterapeuta i Centar tradicionalne i alternativne medicine organiziralo je 7. međunarodni kongres „Uticaj i posljedice modernog doba na zdravlje ljudi“, koji je održan 14. i 15. oktobra u prestižnom sarajevskom hotelu „Radon Plaza“ s početkom u 10 sati.

Mogu djelovati zajedno

Kongres će i ovaj put okupiti eminentne stručnjake u oblastima tradicionalne, alternativne i klasične medicine. Predavači ovog međunarodnog kongresa koji dokazuje da alternativna i zvanična medicina mogu djelovati zajedno su prim. mr. sci. dr. Mirsad Đugum, internista, akupunkturolog i direktor Poliklinike 'Atrijum' Sarajevo, jedan od rijetkih stručnjaka koji u svojoj praksi i ordinaciji uspješno kombinuje zvaničnu i alternativnu medicinu.

On će na kongresu predstaviti temu: “Akupunkturni tretman glavobolja”.

Jedan od predavača na kongresu bit će i prim. dr. Žana Pozderac iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata UNSA, a ona će govoriti o temi “Srčane mane kod studentske populacije”.

Na kongresu će između ostalih biti predstavljene i teme “Uticaj životne sredine na zdravlje ljudi” i “Uticaj misli i emocija na ljudsko zdravlje” predavača iz susjedne Srbije, prim. dr. Ljupke Stojanović, spec. interne medicine, kardiologa, terapeuta mikrotalasne rezonantne terapije i informoterapije.

Ostali predavači na kongresu bit će dr. sci. med. Selma Dizdar, dr. Jadranka Šarić, specijalista porodične medicine, osnivač CTAM, prim. dr. Melika Babić Zečević, prof. emeritus Velija Katica, prof. dr. Behija Dukić, Veterinarski fakultet UNSA, Slađa Subotić Damjanović, direktorica marketinga i PR kompanije “Body Fit Line”, dr. Larysa Peleshko, predstavnica NIP “Intera”, internista, kardiolog, doktorica funkcionalne dijagnostike Informoterapijom iz Ukrajine, Osman Kučuk, direktor udruženja AIR Sarajevo, dr. sci. Jasmin Katica, specijalista nutricionizma, Lejla Močević Katica, dipl. vet., specijalista iz oblasti Veterinarske epidemiologije i ekonomike, Lana Šaić, dipl. edukator i rehabilitator.

Promocija knjige

U sklopu kongresa bit će upriličena i promocija knjige “Holistički pristup čovjekovom zdravlju”, autorica Branislave Mrčarice-Rakonjac i Gorane Kujače, informoterapeuta i fitoterapeuta.

S obzirom na to da zdravlje stanovništva predstavlja nemjerljivo bogatstvo i umnogome utiče na različite aspekte društvenog organiziranja cilj ovog kongresa je promicanje zdravog načina života i afirmiranje pozitivnog načina razmišljanja. Ulaz na kongres je otvoren za posjetioce.

Komentari

Budi prvi da objaviš svoj komentar!

Objavi komentar


Electronic Medical Information System EMIS
Content and opinions in this site is subjected to the copyright.
Copyright www.emis.ba