Međunarodni kongres plastične hirurgije u Sarajevu 19-22 sept 2024

U svečanom ambijentu sarajevske Vijećnice otvoren je Međunarodni kongres plastične hirurgije - Sarajevo 2024. Kongres je okupio vrhunske stručnjake iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije iz cijelog svijeta i trajat će do 22. septembra.

Clipboard01.jpg

(Foto: V. D./Klix.ba)

Kongres je organiziran u saradnji sa međunarodnim medicinskim udruženjima, uključujući ICOPLAST, ESPRAS, BAFPRAS i FIS, a domaćin je Udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih hirurga Bosne i Hercegovine (UPREKBiH). Kako je planirano, kongres će se održavati u hotelu Hills na Ilidži, gdje će stručnjaci kroz niz predavanja, panela i diskusija predstaviti najnovija dostignuća u ovoj dinamičnoj oblasti.

Predsjednik Kongresa, prof. dr. Reuf Karabeg, istakao je kako će Sarajevo u naredna četiri dana postati globalni centar inovacija u plastičnoj hirurgiji.

"Naše rasprave obuhvatit će teme od estetske hirurgije do najnovijih dostignuća u mikrohirurgiji, rekonstrukciji dojke, hirurgiji šake i kozmetičkim nehirurškim tretmanima", navodi prof. Karabeg.

Kongres će biti domaćin i značajnim sastancima međunarodnih udruženja, uključujući ExCo sastanak ICOPLAST-a i ESPRAS-a, koji će dodatno učvrstiti saradnju među stručnjacima širom svijeta. Među učesnicima je više od 300 stručnjaka, a brojni predavači dolaze iz vodećih svjetskih medicinskih centara.

Clipboard02.jpg

(Foto: V. D./Klix.ba)

Kako je naglasio predsjednik ICOPLAST-a, prof. dr. Ahmed Khashaba iz Egipta, ovaj kongres je izuzetna prilika za povezivanje i razmjenu iskustava među stručnjacima iz različitih dijelova svijeta.

Navedeni naučni događaj potvrđuje da Sarajevo postaje regionalni i međunarodni centar iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije, pružajući idealnu platformu za profesionalni razvoj i uspostavljanje novih saradnji.

Komentari

Budi prvi da objaviš svoj komentar!

Objavi komentar